SMS Ontvangen/versturen

Door Erkens op dinsdag 29 mei 2007 17:12 - Reacties (6)
Categorie: SMS, Views: 7.658

Veel mensen vragen mij hoe ik dat nu precies gedaan heb met dat SMS’en naar mijn signature op GoT.

Als er een SMS gestuurd wordt naar 06-22643117 06-14447538 dan komt deze binnen op een telefoon met KPN Hi Prepay sim. Deze telefoon is in dit geval een oude Nokia 5110.

http://tweakers.net/ext/f/Gx3CZbC2khcWu9zjs1FXjYl8/full.jpg
Deze Nokia zit aangesloten op mijn server via een standaard datakabel die je voor een paar euro kan verkrijgen op bijvoorbeeld eBay. Vervolgens heb ik op mijn server Gnokii geinstalleerd. Overigens is dat niet de server waar deze site op draait, maar mijn server die thuis van alles regelt. Door middel van een paar XML services heb ik een communicatie mogelijk gemaakt tussen die server en de server hier in het datacentre.
De door mij gebruikte Gnokii is een iets aangepaste versie 0.6.4. (Ik weet dat er een nieuwe is, maar deze werkt prima). Maargoed, hierbij zat ook een SMS deamon welke met een bepaalde interval checked of er een nieuwe SMS is en deze vervolgens in een database zet. In mijn geval een MySQL-database. Verder kan je zo ook eenvoudig een SMS versturen door simpel een entry aan te maken in de database welke vervolgens verstuurd wordt.

Doordat alle SMS berichten in de database gezet worden is dit eenvoudig uit te lezen door een applicatie. In mijn geval een CLI-PHP applicatie. Het eerste wat dat doet is kijken wat het eerste “woord” is wat in het bericht staat. Aan de hand van dat “keyword” kunnen diverse acties uitgevoerd worden. Waarbij ik het zo gemaakt heb dat dat keyword een ander PHP script is. Zo kan je dus met het keyword “SIG” een tekstje in mijn signature zetten, mits natuurlijk niet jouw nummer heb geblocked of dat je woorden oid gebruikt wat ik niet toesta ;)

Voor mijzelf heb ik natuurlijk nog tal van andere keywords gemaakt, maar die zijn niet interessant voor jullie aangezien die alleen werken als ze verstuurd zijn met mijn telefoon.

Deze blogpost is overgekopieerd van mijn oude blog

Volgende: Direct Message 02-'09 Direct Message

Reacties


Door Tweakers user RobIII, woensdag 25 februari 2009 01:47

Dan vergeet je nog even te vertellen hoe die sig dan uit je DB op GoT komt ;)

Door Tweakers user Erkens, woensdag 25 februari 2009 07:25

Misschien dat ik daar nog een keertje wat over schrijf, maar zo boeiend is dat niet. Ik doe immers een normale "POST" naar gathering.tweakers.net, meer niet :) Iedereen met een klein beetje dev-ervaring schudt zoiets vrij snel uit zijn mouw.

Door Tweakers user RobIII, woensdag 25 februari 2009 11:17

Dat begrijp ik ook wel, maar het ontbrak gewoon aan je uitleg ;)

Door Tweakers user MsG, dinsdag 17 maart 2009 18:25

Alleen moet je dan wel rechten hebben om op GoT een dynamische Sig te hebben, of heeft iedereen dat hier?

Door Tweakers user AW_Bos, vrijdag 20 maart 2009 13:43

Kwestie van POST gebruiken via CURL of met sockets werken. :)

Door Milan van Schaik, zondag 23 augustus 2009 13:38

Zou je het mij iets specifieker kunnen uitleggen? Ik heb zoiets namelijk nodig..:P
Email adres heb je als het goed is?
Alvast bedankt!

Reageren is niet meer mogelijk