Toch weer een falende auto...

Door Erkens op donderdag 25 juni 2009 22:17 - Reacties (13)
Categorieën: Auto, Nissan Almera, Views: 10.447

Helaas, het was toch niet opgelost de laatste keer dat ik daarover schreef. Mijn auto heeft blijkbaar nog steeds startproblemen :(

WerkZoals sommige al weten (bijvoorbeeld via mijn LinkedIn-pagina, of via een topic in een besloten forum op GoT) heb ik sinds maandag weer werk, nadat ik een klein maandje thuis heb mogen zitten. In die maand heb ik niet heel erg veel meer gereden, het meeste was gewoon binnen Lelystad (bijvoorbeeld naar het UWV) en dat is prima op de fiets te doen :P Anyway, ik werk nu dus in Harderwijk en rij dus weer "dagelijks" met mijn auto. Maar vanmiddag ging dat toch anders dan ik had verwacht...


Nissan Sleutel (tekening)Vanmiddag ging ik rond half vijf richting mijn auto om naar huis te gaan, maar helaas, hij startte niet. Dus ik weer de gebruikelijke volgorde doorlopen: deur open, deur dicht, op slot, wachten, van slot af, deur open, deur dicht, sleutel in contact, starten...
Wat ik ook probeerde, hij ging weer niet van de start blokkering af. Na een kwartier bezig geweest te zijn heb ik de verkopende dealer maar gebeld en hij kon mij en de auto nog herinneren.

Hij zei dat dit gewoon nog onder de garantie viel aangezien het probleem de vorige keer niet was opgelost. Mijn aankoopgarantie was namelijk eind mei verlopen, want ik had hem eind december gekocht. Gelukkig maar. Echter hij vroeg wel of ik lid was van de ANWB, want wellicht dat hun mij naar Lelystad konden krijgen (erg gemakzuchtig van ze :/ )

WegenwachtIk heb toen nogmaals geprobeerd te starten voordat ik de ANWB ging bellen, wat ik uiteindelijk rond 5 uur gedaan had, ze zouden er binnen 60 minuten zijn... Na bijna een uur gewacht te hebben (ondertussen heb ik nog enkele keren geprobeerd te starten, zonder succes) werd ik gebeld. Hij stond vast in het verkeer en hij zou nog ongeveer 15 minuten nodig hebben. En inderdaad, op de klok af 14 minuten nadat hij mij had gebeld kwam hij aanrijden :P

"Gelukkig" voor mij kon hij hem ook niet direct starten (zou toch erg lullig geweest zijn als hij het toen wel deed :X :+ ) waarop hij de accu los gehaald heeft (en de massa kabel tegen de +-pool om te ontladen) voor 10 minuten, waarna we nogmaals hebben geprobeerd te starten, maar tevergeefs.

Ondertussen zaten we er wat over te praten en uiteraard heb ik hem ook vermeld wat de garage er allemaal al mee gedaan had. Daarna heeft hij nogmaals de accu los gehad (maar toen voor iets van 20 minuten) en ondertussen dit probleem neer te leggen bij de eigen interne "helpdesk" van de wegenwacht. Overigens stond in een van zijn boeken mijn probleem beschreven met daarin de oplossing van de accu los voor 10 minuten :+

NATS - Nissan Anti-Theft SystemDaarna heeft hij de stuurkolom nog opengemaakt om te kijken of de spoel die om het contactslot zit (voor de sleuteldetectie) goed zat, maar dat zat allemaal wel goed. Wel maakte we nog een grapje over dat dit component wellicht griep had toen we zagen dat het in Mexico was gemaakt :P

Anyway, toen de stuurkolom los zat en de helpdesk teruggebeld had met nuttig informatie over hoe dat NATS werkt. Zo is er behalve de juiste sleutel ook nog info over de toestand van het slot en de deur noodzakelijk voor het juist functioneren van dit systeem. De vriendelijke meneer van de wegenwacht zei dat hij wel geloofde dat de sleutel correct wordt herkend en dat deur wellicht het probleem was. Gelukkig kreeg hij hem na ruim 40 minuten aan de praat, maar hij moest hem toch weer uitzetten want hij moest de boel nog dichtschroeven.

Gelukkig konden we hem daarna wel weer starten en kon ik eindelijk naar huis rijden. Rond half acht was ik eindelijk thuis. Morgenochtend sta ik in ieder geval bij die garage op de stoep, eens kijken wat ze hieraan gaan doen, mits ik hem natuurlijk morgenochtend kan starten :X

Toyota Midland Motors Lelystad

Volgende: Start problemen? Nee toch! 08-'09 Start problemen? Nee toch!
Volgende: En dat was het dan... 06-'09 En dat was het dan...

Reacties


Door Tweakers user apollo13, donderdag 25 juni 2009 22:24

Is deze auto toevallig op een maandagochtend gekocht?? Je zou het bijna gaan denken als ik al die problemen met het starten/sleutel hier lees. Suc6 straks bij de garage.

Door Tweakers user Soldaatje, donderdag 25 juni 2009 22:26

Die wegenwacht heeft hem toch gemaakt, of wat?

Door Tweakers user Erkens, donderdag 25 juni 2009 22:33

Nee, de wegenwacht heeft hem uiteindelijk gestart.
Normaal gesproken doet de wegenwacht alleen noodreparaties en verwijst je door naar de garage, ze helpen je verder op weg.

Door Tweakers user Gonaz, donderdag 25 juni 2009 22:44

Veel succes nog, heb ook zoiets meegemaakt. Ik ga elke dag met de auto van mijn ouders naar het unief, op een bepaald ogenblik wil hij niet meer starten, iets met motorproblemen. Dit raakte maar niet opgelost en werd steeds erger: je rijdt op een afrit en plotseling valt de auto stil. Ook was het toen examenperiode dus dat was niet echt tof :( . Tenslotte een nieuwe auto gekocht, en wat doet hij: inderdaad niet starten. Probleem was iets met de sleutel. Na een paar weken was dat opgelost en rijd ik nu gezellig rond (hopelijk :) blijft het zo). Dus ik wens je enorm veel geluk en hopelijk blijft het later goed.

Door Tweakers user Giant87, vrijdag 26 juni 2009 00:24

Ik heb gelukkig alleen soms een falende auto in de winter als hij lang stil gestaan heeft :p vrij irritant. Succes ermee!

Ik woon trouwens in harderwijk :)

Door Tweakers user Voxyn, vrijdag 26 juni 2009 07:57

Je vraagt er ook om als je een Nissan koopt :+ :P

Door Tweakers user Blokker_1999, vrijdag 26 juni 2009 08:44

Ik rij zelf al jaren met een Nissan en men ouders nog langer, nooit problemen gehad. Dit soort zaken kan bij elk merk gebeuren. Hoe meer elektronica er in een wagen zit, hoe meer er kan mis lopen.

Door Tweakers user _Eend_, vrijdag 26 juni 2009 09:58

Erg vervelend, maar je kunt het ook positief inzien: een eventuele autodief zal niet ver komen in jouw auto :+

Door Tweakers user Erkens, vrijdag 26 juni 2009 10:25

Update: Vanochtend ben ik langs de garage geweest, helaas hadden ze deze keer geen vervangend vervoer. Ze zullen "een onderdeel" bestellen, dit komt maandag of dinsdag binnen. Maar aangezien mijn auto dus wel kon starten zei hij dat ik wel ermee naar mijn werk kon :/
Ik heb nu maar de auto van mijn ouders mee gekregen, zodat ik vanmiddag niet weer 2,5 uur later thuis ben :X

Door Tweakers user Mad-Monkey, vrijdag 26 juni 2009 10:38

Erg grappig om te lezen, vooral omdat ik eergisteren, ja je raad het, niet bij mijn werk weg kon rijden omdat mijn startonderbreker er niet van af wilde! Jammer genoeg is de mijne zo een naderhand ingebouwd mormel dat enkel ervan afgaat met de afstandsbediening die ook mijn centrale deurvergrendeling regelt. Omdat ik geen wegenwacht heb, (zelfs dat is mijn autootje niet waard :+. bij mij bleek het uiteindelijk gelukkig alleen mijn zendertje te zijn, door de hitte was mijn batterij gaan lekken, wat oxidatie op het printplaatje veroorzaakt had.
Bij jou ligt het dus in je systeem zelf succes daarmee, gelukkig is je dealer daar heel sociaal over.

Door Tweakers user Erkens, vrijdag 26 juni 2009 11:06

Zo'n achteraf ingebouwd systeem is overigens wel eenvoudiger uit te schakelen, die kan je "simpel" omzeilen :)

Door Tweakers user psy, vrijdag 26 juni 2009 14:44

Ik heb dit met mijn P11-144 ook wel eens gehad. Maar ik heb hem altijd uiteindelijk weer aangekregen (een keer echt na lang starten). De Nissan dealer heeft dit uiteindelijk op kunnen lossen door alle sleutels en de auto weer opnieuw te syncen of iets dergelijks. Sindsdien nooit meer teruggekomen.

Door Tweakers user Erkens, vrijdag 26 juni 2009 14:54

Dat "inleren" hebben ze een vorige keer al geprobeerd :)

Reageren is niet meer mogelijk