Een overwachte afloop?

Door Erkens op zondag 22 november 2009 17:41 - Reacties (18)
Categorieën: Auto, Nissan Almera, Skoda Yeti, Views: 7.870

Zoals diegene weten die mijn blog het afgelopen jaar hebben gevolgd is mijn auto geplaagd met telkens weer hetzelfde probleem. En gelukkig voor mij viel het allemaal onder de standaard BOVAG aankoopgarantie. Maar toen het onlangs weer fout ging was de maat vol.

Anyway, ze hebben contact gezocht met een andere Nissan dealer, namelijk die in Emmeloord (de andere keren hadden ze de dealer uit Almere om advies gevraagd) en deze kwam het probleem bekend voor. Het bleek om een of andere fout te zijn in de bekabeling welke in 2006 in een Nissan Bulletin heeft gestaan als bekend probleem met de Almera en de Almera Tino.
Ze hebben nu dus het stukje kabel vervangen en ze zijn er letterlijk 100% van overtuigd dat het probleem opgelost is, echter ze kwamen wel met een voorstel om de auto in te ruilen tegen een andere. Ze kwamen aanzetten met een Toyota Corolla uit 2002 met ruim 120k op de teller. Niet echt een gelijkwaardig alternatief voor mijn Nissan Almera uit 2003 met pas 83k op de teller.

Ik heb dan ook mijn eigen auto maar meegenomen en ben maar eens goed aan het nadenken en rekenen geslagen. Eindconclusie is dat ik eigenlijk niks meer met Toyota te maken wil hebben. Als die kabel het werkelijk is geweest, waar ik overigens wel redelijk van overtuigt ben want ze hebben mij dat bulletin laten lezen en daarin stond precies mijn probleem beschreven met ook de opmerking dat het niet iedere keer gebeurde als je wilde starten.

Daarom heb ik besloten om een gloednieuwe auto te kopen, alleen moet ik nog eventjes met mijn Nissan doen:

Skoda Yeti Ambition 1.2TSI (verwacht eind januari 2010)

*O* http://plaatjes.aan.het.eindvandewereld.nl/7deaccc3412fc745503fad092f8438c8/3138

Volgende: Nog een paar nachtjes slapen... 02-'10 Nog een paar nachtjes slapen...
Volgende: Het ging goed, totdat.. 11-'09 Het ging goed, totdat..

Reacties


Door Tweakers user dcm360, zondag 22 november 2009 17:48

Gefeliciteerd met je aankoop (hoewel je nog even moet wachten dus) :)
En nu maar hopen dat je niet de eerste auto van de maandagochtend afgeleverd krijgt ;)

Door Tweakers user Civil, zondag 22 november 2009 18:02

Volg de skoda rijder

Nou wij blijven je ervaringen volgen hoor!

Door Tweakers user MMaI, zondag 22 november 2009 18:05

wat is je kenteken?
dan weten de tweakers vast welke 2e hands auto ze niet moeten kopen ;)

Door Tweakers user boe2, zondag 22 november 2009 18:09

Worden in Nederland auto's samen met hun kenteken verkocht dan :?

Door Tweakers user Erkens, zondag 22 november 2009 18:15

@Boeboe: Ja, in Nederland hoort het kenteken bij de auto.
@MMal: De auto zelf is niks mis mee hoor en in principe zijn de problemen ook opgelost.

Door Tweakers user Giant87, zondag 22 november 2009 18:42

Ja, maar die auto is vervloekt :+

Door Tweakers user Blokker_1999, zondag 22 november 2009 18:59

Ik rij met plezier in men vader zen Almera, en moest ik het geld hebben kocht ik zelf ook een Nissan.

Door Tweakers user i-chat, zondag 22 november 2009 19:03

kortom, R T F M - wat een incompetentie zeg... als je een probleem hebt en het je de 3e keer NOCH niet lukt dan ga je toch eens GOOGLE-en ???? - trouwens .... een auto met een vaag probleem, die je de 3e keer nog niet op hebt kunnen lossen ? -

stel je eens voor hoe het zou zijn als een huisarts je zo zou behandelen...

wens je iig veel geluk - met je nieuwe auto....

Door Tweakers user Erkens, zondag 22 november 2009 19:06

3x? Was het maar 3x, ik ben 8x terug geweest :+ :(
Trouwens, als je het met "google"-en kon vinden dan had ik het ook wel tegen gekomen lijkt me ;)

Door Tweakers user Damic, zondag 22 november 2009 19:50

Tjien je rijd met een Nissan en je gaat naar een Toyota dealer???? Ga toch naar een Nissan garage direct.

Door Tweakers user Erkens, zondag 22 november 2009 19:52

Waarom zou ik zelf naar de Nissan garage gaan en daar fors gaan betalen als ik hem bij de Toyota dealer heb en daar dus garantie heb ;)

Door Tweakers user Roytoch, zondag 22 november 2009 21:57

Mooie auto, kwam er ook erg goed uit bij een Autoweek test laatst meende ik. Wat is nu de regeling die je hebt met je Nissan dan? Krijg je daar geld voor weer ofzo?


Door Tweakers user Blasterxp, maandag 23 november 2009 03:47

ehm, krijg je je geld terug wat je betaald hebt voor je auto?


Of verlies je erop?

Door Tweakers user Saffie_time, maandag 23 november 2009 11:04

Gefeliciteerd met je nieuwe auto Erkens!
Een heel goede keuze Skoda, ik wens je er dan ook veel rijplezier in.

En een onverwachte afloop? Ik denk het niet. Het was al duidelijk dat je echt genoeg had van deze auto en de daarbij horende ellende.

Door Tweakers user mae-t.net, maandag 23 november 2009 18:55

@MMal: Je bedoelt welke auto ze _wel_ moeten kopen, het mankement is immers verholpen, terwijl het in elk ander exemplaar in theorie aanwezig kan zijn en dus nog kan opduiken. Beter een goed gerepareerde auto met bekende historie kopen, zou ik zo zeggen.

Door Tweakers user Wallie, dinsdag 24 november 2009 07:10

Stoere nieuwe auto, niet zo standaard, hou ik wel van ;) En de kwaliteit zal wel goedzitten, m'n vorige Fabia heb ik zonder ook maar 1 probleem naar de 160.000km gereden, en m'n huidige staat ook alweer op bijna 70.000 zonder problemen.

Door Tweakers user Erkens, dinsdag 24 november 2009 08:18

Ik kreeg gisteren een mailtje dat de productie van mijn auto zal starten in week 3...

Reageren is niet meer mogelijk