Lampjes die je niet aan wilt hebben...

Door Erkens op maandag 8 maart 2010 08:23 - Reacties (36)
CategorieŽn: Auto, Skoda Yeti, Views: 92.561

Volgens mij heerst er een vloek over de auto's waarin ik rij....

http://tweakers.net/ext/f/f97UJ02fads9QJO31tWwaau6/full.jpg

Dat motorlampje bleef maar aan*, normaal gaat die uit vlak nadat de motor gestart is. Maar na een paar kilometer bleef hij maar aan. In het boekje staat het lampje niet in het overzicht 8)7
Dus direct maar eens gebeld met het Skoda service center: Als ik geen verlies in vermogen merk dan kon ik gewoon doorrijden, maar moet wel even langs de dealer om het uit te laten lezen..

Waarom!!!!

*Deze foto is gemaakt nadat ik op mijn werk was, vandaar dat de olie op temperatuur is

Volgende: Lampje is uit :) 03-'10 Lampje is uit :)
Volgende: Hij bestaat dus wel! 02-'10 Hij bestaat dus wel!

Reacties


Door Tweakers user Faust, maandag 8 maart 2010 08:27

coole auto! (ondanks problemen)

Door Tweakers user AtleX, maandag 8 maart 2010 08:31

Storing motormanagement. :) Gewoon langs de dealer, die kunnen door middel van VAGCOM uitlezen wat er aan de hand is/was en de boel resetten zodat 't lampje weer uit gaat.

[Reactie gewijzigd op maandag 8 maart 2010 08:31]


Door Tweakers user Erkens, maandag 8 maart 2010 08:34

@AtleX: Dat is wat de meneer aan de telefoon ook aangaf.

Door Tweakers user woekele, maandag 8 maart 2010 08:35

Vriend van me rijdt al een jaar in z'n skoda octavia met dat lampje. Hij zegt dat hij er niks van merkt en het geen probleem is :P

Heeft het al eens laten resetten, komt het terug. Er moest van alles vervangen worden om het te fixen, veel te duur volgens hem. Iets met brangstofmengsel wat niet optimaal was. Maar vermogen/verbruik was volgens hem wel in orde.

Wil niet zeggen dat dat bij jou hetzelfde is natuurlijk ;)

Door Tweakers user kleinesmurf, maandag 8 maart 2010 08:40

Mijn Fabia heeft ook dat lampje... "indicator van motorstoring" staat hier in de 'handleiding' (die paar blaadjes op A5 met een nietje er in).
Oplossing: Contacteer uw dealer.

Die heeft inderdaad uitgelezen, en zei iets gelijkaardigs: als je kunt rijden, maakt het niet zo veel uit.

Maar voor m'n wagen maakt het wel uit, want 9x op de 10 blijft dat lampje gewoon aan. Dan is er volgens mij toch iets aan de hand.
En verder durft m'n motor (vooral in koude toestand buiten de winterperiode) in stationair onder z'n 800-900 toeren gaan, om dan terug sputterend te pieken tot 1200-1300 en te zakken naar een normaal toeren.
Sporadisch daalt 'ie onder 400-500 en valt hij stil.
Dus het niet-rijden doet zich wel eens voor.

Ik ben nu 3 non-skoda-dealers verder en heb een hoop links en rechts geÔnformeerd.

Het zou volgens de laatste dealer (Peugeot dealer overigens) te maken hebben met de toevoer van benzine in stationaire toestand waar iets fout mee loopt.
En/of met de "choke".

Na het laatste onderhoud draait de motor iets hoger stationair (1000-1100). En het stilvallen gebeurt minder. Maar dus nog niet helemaal over, en het motorstoringslampje gaat iets meer uit en aan.

Ik rij overigens een Fabia 1.4 Benzine met 1e inschrijving in febr. 2001.

edit:
Ik rij trouwens op '95, waarmee ik het probleem over het algemeen minder heb dan wanneer ik '98 tank.
En het valt me de laatste tijd ook op dat het probleem van de toeren en uitvallen zich vaker voordoet als ik bij een bepaald merk of station tank.
/edit

Ik wil je niet doen schrikken en niet ongerust maken.
Maar ik ben blij dat ik niet de enigste ben... En anderzijds: Als je er met je dealer niet uit geraakt, informeer je zoveel mogelijk.
En ow, je had 'm nieuw? Garantie? :-)

Succes!

[Reactie gewijzigd op maandag 8 maart 2010 08:43]


Door Tweakers user Erkens, maandag 8 maart 2010 08:47

Nou, deze wagen is (voor als je mijn blog niet gevolgd hebt) net een maandje oud, dan verwacht ik geen problemen ;)

Dus hoe dan ook is het garantie.

Door Tweakers user Wrack, maandag 8 maart 2010 08:51

Lambda-sonde defect/vuil? Toevallig vorige week dat probleem met zowel de VW van me moeder als de Seat van me schoonzus, beide dus de lambda-sonde.

Vervelende lampjes.... en succes verder!

Door Tweakers user Floppus, maandag 8 maart 2010 08:55

Van mijn Subaru heb ik de tech manuals gedownload en kwam er achter dat 2 draadjes onder het dashbord verbinden leidt tot een knippercode van het lampje - 2 minuten werk, dealer rekende me daar 5 jaar terug 35 euro voor :X

Met andere woorden, als je in staat bent de beepcodes van je BIOS uit te lezen, dan kan je dit ook :P Geen idee of dat bij alle auto's zo werkt. Bij jou in de garantie niet zo interessant, maar misschien een tip voor later / voor anderen.

Had laatst dat de motor steeds uitviel tijdens het rijden (om de 30 - 60 km). Draadjes erin, code opgezocht, 2e hands air flow sensor besteld @ 63,= en in 10 mins er in gezet. (4 schroeven en een luchtslang aansluiten). En dan ben ik absoluut geen automonteur.
Maar, wat je zelf makkelijk kŠn doen, bespaart een hoop geld - had al gebeld en te horen gekregen dat het met de auto op die leeftijd (1993) erg waarschijnlijk niet echt rendabel zou zijn gezien het uitvalprobleem. Nu opgelost voor minder dan de prijs van een volle tank :P

Door Tweakers user YopY, maandag 8 maart 2010 09:10

Sloop gewoon dat soort sensoren en beeldschermen eruit. Nieuwerwetse rommel, :+. Vroeger, in mijn tijd, had je geen digitale olietemperatuurmeters, maar dan ging je gewoon door totdat je motor begon te roken, en dan nog een stukje verder.

Vroegah, in mijn tijd, toen de heuvels nog kuilen waren, toen de seks nog vies en de lucht nog schoon was. :+

Door Tweakers user Erkens, maandag 8 maart 2010 09:11

@YopY: "Geboortedatum 9 januari 1986" 8)7

Door Tweakers user ehtweak, maandag 8 maart 2010 09:11

Kijk eens op skodaforum.nl. Als dit een Yeti 1.2 TSI is, dan zit het er dik in dat je ff terug moet naar de garage voor een software update... Is een bekend probleem met de nieuwe 1.2 TSI ECU van Siemens.

Door Tweakers user Erkens, maandag 8 maart 2010 09:18

Dit is inderdaad de 1.2TSI. Ik ga eens kijken op dat forum :)

Door Tweakers user Fitz, maandag 8 maart 2010 09:21

Heb je toevallig flink door de sneeuw geploegd vanochtend? Het kan zijn dat zo'n sensor nat is geworden en dan geeft het motormanagement een fout aan. Heb het afgelopen winter vaak genoeg gehad. Als het na een week nog niet weg is moet je het even uit laten lezen.

Door Tweakers user Erkens, maandag 8 maart 2010 09:28

Het lampje bleef aan na het starten van de motor, dus nog voordat ik er maar een meter mee gereden had ;)

Overigens viel de hoeveelheid sneeuw wel mee vandaag, dat was een paar weken geleden veel meer, nu was het nog niet eens een centimeter.

Door Tweakers user moto-moi, maandag 8 maart 2010 09:32

Wordt het niet eens tijd om te gaan lopen Michael, en alle vormen van gemotoriseerd verkeer af te zweren? :P

Door Tweakers user Motrax, maandag 8 maart 2010 09:43

Een sensor die nat wordt en daarmee verkeerde resultaten doorgeeft?

Klinkt mij wat ongeloofwaardig. Anders is het echt een slecht ontwerp.

Door Tweakers user Wallie, maandag 8 maart 2010 09:43

Is idd een software update voor, de eerste 1.2 TSI's hebben hier last van. Heeft overigens geen gevolgen dat het lampje brand, je kan gewoon doorrijden.

Door Tweakers user Snake, maandag 8 maart 2010 10:05

Wat voor een auto is dat? Ik zie het net :+

Waarschijnlijk is het in NL te warm voor die auto. Want die wordt toch in koudere delen van Europa gemaakt niet? :+

[Reactie gewijzigd op maandag 8 maart 2010 10:06]


Door Tweakers user Puch-Maxi, maandag 8 maart 2010 10:11

Ik zal dit eens even aan mijn pa laten lezen, hij krijgt binnenkort een Skoda. :P (Hele familie was tegen en had liever een Ford/Volkswagen/Audi/Seat) We vonden de betreffende Skoda niet zo mooi als de vergelijkbare concurrenten. (Betrof een Station)
edit:
@Erkens: Je hebt gelijk, heb het even gefixed.

[Reactie gewijzigd op maandag 8 maart 2010 22:41]


Door Tweakers user Erkens, maandag 8 maart 2010 10:21

Golf (waarom noem je hier een type en merk?) Audi en Seat zijn allemaal uitgerust met dezelfde meuk als Skoda. Als ik de motorkap open kom ik die verschillende logo's overal tegen :P

Door Tweakers user xost, maandag 8 maart 2010 10:27

Mijn Punto uit '97 valt gewoon uit zonder lampjes of melding :')

Door Tweakers user Soldaatje, maandag 8 maart 2010 10:31

Ik ken dat, bij mijn Fiat Tampra uit '95 was de luchtinlaat sensor kapot.
Maar dan rijd ie soms ook echt kut. Want dan is het mengsel kut.

Door Tweakers user Worran, maandag 8 maart 2010 10:42

je kan altijd eens proberen om de accu klem er 30 seconden vanaf te halen, dan reset die zichzelf ook

lampje zal waarschijnlijk niet uitgaan , maar je kan het altijd proberen ;)

Door Tweakers user MMaI, maandag 8 maart 2010 10:42

dat lampje kan echt voor vanalles zijn. Had pas met een aanhanger gereden en de keer daarna bleef het lampje ook branden. Toch maar even langs de garage, monteur vroeg al of ik met aanhanger had gereden en bedacht gelijk dat het de zekering van de aanhanger koppeling zou zijn, en ja hoor. Met uitlezen kunnen ze dat dus gewoon zien :P

Door Tweakers user gakkethijs, maandag 8 maart 2010 11:00

ghehe Mmal bij jou ging het lampje tenminste nog branden bij onze oude alfa ging standaard de zekering voor de bediening van de elektrische voorramen kapot als we met een aanhangwagen hadden gereden.

Door Tweakers user Erkens, maandag 8 maart 2010 11:00

Even voor de duidelijkheid, het gaat hier om een auto van een maand oud, echt niet dat ik daar zelf ga lopen knoeien en prutsen met de accu of wat dan ook. Mocht het iets serieus zijn dan is dat gewoon garantie. Hoe dan ook, vanmiddag weet ik waarschijnlijk meer :)

Door Tweakers user Peekster, maandag 8 maart 2010 11:52

9 van de 10 keer is het electronisch.
Toch checken. Als het wel iets ernstigs is had je het waarschijnlijk toch al wel gemerkt.

[Reactie gewijzigd op maandag 8 maart 2010 11:53]


Door Tweakers user Luuk1983, maandag 8 maart 2010 11:59

@Worran:
En als je pech hebt kan je daarna naar de dealer om de airbag te laten resetten. Als bij mijn auto de stroom eraf is geweest, dan gaat het airbag lampje branden en die moet dan bij de dealer gereset worden. Is 5 minuten werk en meestal doen ze het even tussendoor gratis, maar als ze het druk hebben kan je er gewoon voor dokken.

Door Tweakers user FaalHaas, maandag 8 maart 2010 12:19

@Luuk1983:

Kijk eens in de handleiding, vaak moet je voor het loskoppelen een paar handelingen doen, omde ecu te informeren dat je gaat loskoppelen. Dan hebbie geen errors op de airbags.

Door Tweakers user DMN, maandag 8 maart 2010 12:23

Het is echt heel simpel:

Als het lampje blijft branden, staat er een foutcode in de ECU. De dealer leest hem uit en afhankelijk van de foutcode wordt er actie ondernomen.

Stap 1: foutgeheugen resetten - komt de melding vervolgens niet meer terug, dan is het idd een eenmalige vreemde situatie waar je ECU geen raad mee weet. Probleem opgelost.

Stap 2: Komt dezelfde foutcode weer terug na een rondje rijden: dan is er dus een reproduceerbare fout die de dealer zal moeten oplossen. Afhankelijk van de foutcode kan dat heel simpel zijn (het vervangen van een sensor bijv.) maar bij wat meer ingewikkelde/algemene foutcodes of een paar foutcodes tegelijk wordt het wat lastiger. Dan zal een monteur met wat meer ervaring de storing moeten gaan zoeken. Maar dit valt onder de garantie bij een auto van 1 maand oud, dus dat lijkt me verder geen probleem. Je kunt van de dealer eisen dat het probleem wordt opgelost.

Door Tweakers user kipusoep, maandag 8 maart 2010 14:16

Hadden een Opel Corsa, had ook dit kuurtje :P
Is niets ernstigs gelukkig, zoals aangegeven motor management resetten :)

Door Tweakers user lolcode, maandag 8 maart 2010 16:28

Wat is er zo erg aan een lampje dat brandt?
Onze Nissan Bluebird reed standaard met de helft alarmlampjes aan, deed t prima :P

Maargoed, daar zat ook geen elektronica of wat dan ook in.
Gezien je nog garantie hebt gewoon langsgaan bij de dealer, gelijk heb je ;)

Door Tweakers user CIStem, maandag 8 maart 2010 17:03

Klinkt als lambda sonde; als je niets merkt is het die achter de catalysator. Komt vaker voor als je heel veel korte afstanden rijdt, waardoor de catalysator niet warm wordt en daardoor de achterste van de twee verstopt raakt (er zijn er twee, voor en na de catalysator, de laatste is ter controle).

Veel auto's resetten overigens eens in de zoveel tijd deze code's. Gewoon auto poosje laten staan. Anders even bij de dealer/werkplaats laten resetten, is werkelijk minder dan een minuut werk.

Door Tweakers user Kerberos84, maandag 8 maart 2010 17:36

De auto (VW polo FSI) van mn moeder, vanaf donderdag mijn auto trouwens, nadat enkele weken geleden een kl**tzak die van mij heeft kapotgereden, heeft t net ook gehad. Hoge-druk-inspuit-stuk (lambda-sonde?) en benzinepomp vervangen, nu weer in orde.

Door Tweakers user golfdiesel, maandag 8 maart 2010 20:22

Dat lampje wordt ook wel "idiot light" genoemd omdat het bij het minste of geringste aan gaat. In de USA is het zelfs zo erg dat dit lampje aan gaat als je de tankdop er niet helemaal goed hebt opgedraaid...
Ik heb het ook een tijdje met een Golf V gehad en het was ook zomaar ineens weer weg. Had toen nog geen OBD-2 scanner anders had ik die ook even kunnen bekijken.

Door Tweakers user wvdburgt, woensdag 10 maart 2010 10:22

Onze auto had zo iets bij een kapotte sensor van de handrem. Kwestie van fixen:)

Reageren is niet meer mogelijk